CORANUL

CITEŞTE CORANUL ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Priveste si asculta

Sufletul si destinul
Islamului

Intalnirea cu un grup
de studenti si oameni crestiniFotografii ale Coranului de-a lungul timpului

Copil musulmanCe este ISLAMUL

Moscheile din Lume

Versete din Coran rugaciune musulmana


Inventii Islamice

Vezi mai multe

Secvente

مشاهد لا تنسى من فيلم
عمر المختار

Secvente de neuitat din filmul mesajul

Certificari

Certificate oferite de noi

أسئلة و فتاوى

 

بسم الله الرحمن الرحيم

Minunile şi versetele divine cosmice menţionate în Coran

 

The hammerer
Ciocanele

Oamenii de stiinta au descoperit, intr-un tarziu, existenta unor stele care trepideaza, emitand sunete asemanatoare cu loviturile de ciocan. Aceste stele emit niste valuri foarte puternice care pot penetra sau chiar patrunde orice suprafata, chiar sip e cea a planetei noastre. Ele au fost descries ca ciocanele universului. Coranul face referire la aceasta descoperire, prin cuvintele “ciocan” si “patrundere”. Nu ne ramane de spus decat “ Lauda lui Allah”


The Sweeper

Aspiratoarele

Deasemenea s-a mai descoperit existent unor stele care arata precum gaurile negre. Aceste stele aspira universal datorita fortelor lor de gravitatie deosebit de puternice. Asadar acestea actioneaza precum aspiratoarele, in univers, atragand obiecte si aspirandu-le. Coranul descrie aceste stele, ca pe niste gauri negre si aspiratoare, literalmente


Swear on Dusk
Jura pe Aurora Boreala

Poza de mai sus este facuta la Polul Nord. Aurora Boreala nu se contureaza atat de mare. Aurora Boreala este unul dintre cele mai derutante fenomene,  pentru care savantii au avut nevoie de foarte multi ani pentru a le putea explica. In cele din urma,  s-a descoperit ca Pamantul are o sfera magnetica foarte mare care formeaza un scut protector impotriva razelor soarelui si impotriva vanturilor. Sfera magnetica deviaza razele solare nocive, salvand Pamantul de la a fi ars. Coranul descrie Aurora Boreala exact in acelasi mod.


Sun glowing light
Lumina stralucitoare a soarelui

In timpul in care coranul a fost revelat, nimeni nu cunostea nimic despre soare, cu toate acestea Allah a creat soarele si l-a descris, cu acuratete, ca fiind o lumina stralucitoare. Aceasta descriere confirma ca soarele este un instrument care arde combustibil generand energie si lumina. Acesta arde combustibil brut pentru a emite caldura si lumina, iar Coranul a mentionat acest lucru, cu mult timp inaintea cercetatorilor

The preserved ceiling
Stratul de conservare


In fotografia de mai sus putem observa sfera magnetica care inconjoara Pamantul, protejandu-l impotriva obiectelor din Univers. Daca aceasta sfera magnetica nu ar fi existat, Pamantul ar fi fost distrus.

Canvas of galaxies
Panzele Galaxiilor


Poza reprezinta o amplificare a unei galaxii de 100 de miliarde de stele. Privind-o cu ajutorul unei imagini generate de un calculator, putem observa ca intregul Univers  arata precum o panza tesuta, exact asa cum este descris si in Coran.


Burning Sea

Marea care arde


Poza de mai sus prezinta o mare care palpaie cu lava vulcanica, la Polul Nord. Marea arata ca si cum ar arde. Coranul descrie marile ca avand acest fenomen, inainte ca oricine sa le fi vazut.


Sky is a construction
Cerul este o constructie


La inceput savantii credeau ca spatial exterior atmosferei este un spatiu gol, dar s-a descoperit ca, de fapt intregul Univers este foarte bine construit, nefiind deloc gol, iar Coranul descrie acest lucru inca de acum 1400 de ani


The barrier between two seas
Bariera dintre doua mari


Imaginea de mai sus ne arata ca exista o bariera intre doua mari, care se numeste ”blocada de apa”. Aceasta blocada opreste amestecarea apelor din cele doua mari. Apa fiecarei mari are proprietati particulare care nu se pot suprapune sau amesteca, in ciuda faptului ca nu exista nicio bariera fizica intre ele. Lauda lui Allah. Coranul descrie aceasta blocada de apa si modul in care functioneaza, inainte care oricine altcineva sa stie acest lucru.


The heart thinks
Despre inima

S-a descoperit ca inima are peste 40000 de cellule nervoase, care fac ca aceasta sa simta, sa gandeasca si sa controleze creierul. Coranul a descris, dintotdeauna inimile ca fiind obiectul de simtire si de gandire din corp, mai presus decat creierul. Lauda lui Allah.


Mărturisesc că nu există nici un Dumnezeu decat Allah si ca Muhammad este mesagerul lui Allah.

 

 

Adaptat de Dr. Husam Al Saffariny
  Surse si referinte
Unele forumuri islamice - miracolele ştiinţifice din Coran


 

 

 

دروس و خطب

Discursuri si lectii

Orar de rugaciune

 

Buletin Meteo

Articole selectateمحمد المصطفى خاتم الأنبياء والمرسلين

Minunile şi versetele divine cosmice menţionate în Coran
عربي ...... Romana ...... English


Allah sau Dumnezeu ? Cuvantul dumezeu sub aspect lingvistic
Romana ........... عربي

 

Mai multe articole

حلقات مشوقة

مسلسل مذكرات أمير البحار
الإسلامية خير الدين بربروس

شخصيات إسلامية


 أبو عبد الرحمن الخليل بن أحمد
بن عمرو بن تميم الفراهيدي

الإمام العلامة القاضي
حفص بن غياث النخعي الكوفي

Mai multe إقرأ المزيد

Carti si Lucrari


Femeile in Islam

أشعار و قصائد

تميم البرغوثي
في القدس

هشام الجخ - التأشيرة